Hirvenpyynti 2019

Vuonna 2019 hirvilupia saatiin yhteisluvasta 36 aikuista ja 18 vasaa, UKK-puistoon 3 aikuista. Luvat on jaettu porukoille siten, että 6 ampujalla sai aikuisen ja 3 ampujalla vasan, puistossa 4 ampujalla aikuisen. Seuran pyydettäväksi jäi 4 aikuista ja 1 vasa.

Metsästyksenjohtaja on Tuomo Kustula ja varajohtaja Risto Kangas.
Seuran hirvenpyynnin lupa Tuomo Kustulalta.

Kaatoilmoitus: Kaatoilmoitus tehdään Oma riista -ohjelmassa ja tekstiviestillä/WhatsApp-viestillä Sari Jokiniemelle, p.040 709 8987). Samoin kaikki metsästyspäivät ja havainnot on kirjattava Oma riistaan.


Hirvilupamaksut: aikuisesta 130€ ja vasasta 55€.
Maksakaa hirvilupamaksu seuran tilille FI07 5641 2520 0108 44 mahdollisimman pian kaadon jälkeen. Merkitkää maksaessanne viestikenttään seurueen johtajan nimi, oliko kyseessä aikuinen vai vasa ja kaatopäivämäärä.  

Lihahuoneen käyttö: Lihahuoneen käytöstä tehdään ilmoitus kiinteistönhoitaja Tuomo Kustulalle (p.040 520 8097). Avain joko Antero Hoppulalta, Tuomo ja Sinikka Kustulalta tai Sari Jokiniemeltä.

Koneiden käyttömaksut ja riiputusmaksu:

  • riiputusmaksu 10€
  • lihasaha 10€/hirvi ja 5€/vasa tai poro
  • muut koneet 5€/kerta (vain jäsenille)
  • pussit kpl-hintojen mukaan

Riiputusmaksua ei erikseen peritä niiltä, jotka käyttävät koneita.
Maksaessanne riiputusmaksua tai koneiden käyttömaksuja eritelkää viestikenttään, mitä olette maksamassa ja kenen seurueen hirvestä on kyse. Kylmiön ja koneiden käyttö on kirjattava Tievatuvan pöydällä olevaan listaan.

Kylmähuonetta ei  vuokrata ulkopuolisille. Huom! Seura ei ole vastuussa kylmähuoneessa riippuvista hirvistä, vaan jokaisella on vastuu omastaan.

Sairaan hirven tarkastamisen kulut: Sairaan hirven tarkastamisesta koituvat kulut eivät jää metsästäjän kustannukseksi, vaan kulut maksaa seura, jos ei RHY niitä maksa (niin kuin nyt näyttäisi). Seura maksaa max. kymmenen tapauksen tarkastuskulut kaudessa.

Hirventaljat: Taljat tuodaan varastoon, suolataan ja kuitataan (taljavaraston postilaatikossa on lista). Tuomatta jätetystä nahkasta peritään 22€. Puistosta nahkaa ei ole välttämätöntä tuoda eikä sakkoa peritä. Vasan nahat on tuotava joka tapauksessa ja niihin laitettava puumerkki myöhempää tarkastusta varten.

Jos todetaan, että kylmähuone tai lihankäsittelyhuone tai -koneet on porukan jäljiltä huonosti siivottu, peritään sakkona 50€ siivousmaksua. Piha-alueella ei saa pestä peräkärryä tai auton kuljetustiloja.

Kysykää reilusti neuvoa, jos koneiden käytössä on jotain ongelmia, ettei osaamattomalla käytöllä rikottaisi koneita.